Бившият вицепрезидент Майк Пенс стартира своята кампания за президент на републиканците

...
Бившият вицепрезидент Майк Пенс стартира своята кампания за президент на републиканците
Коментари Харесай

Майк Пенс започва кампанията си с критики към Тръмп

Бившият вицепрезидент Майк Пенс стартира своята акция за президент на републиканците с остра рецензия към някогашния президент Доналд Тръмп, предава " Асошиейтед прес ". Той упрекна Тръмп, че е изоставил консервативните правила и е виновен за събитията на 6 януари 2021 година, когато последователи на Тръмп нападнаха Капитолия на Съединени американски щати.

Пенс упрекна Тръмп, че го сложил в обстановка, в която би трябвало да избира сред него и Конституцията на страната. Сега американските гласоподаватели са изправени пред същия избор. Това го прави първият вицепрезидент в актуалната история, който провокира президента, при който е служил.

Пенс осъди Тръмп за изказванията му за измами при изборите, които подтикнаха неговите последователи да атакуван Капитолия. Той показа, че Тръмп се дисквалифицира, когато посочи лъжливо, че вицепрезидентът има властта да анулира изборните резултати.

Макар че Пенс подлага на критика Тръмп и се пробва да построи лична еднаквост отвън сянката на някогашния президент, той въпреки всичко изрази косвени рецензии, които отразяват продължаващата известност на Тръмп в републиканската партия. Въпреки това, в сряда Пенс изрази своите визии ясно.

Бившият вицепрезидент упрекна Тръмп, че е изоставил консервативните полезности които стоят в основата на републиканската партия, в това число въпроса за абортите. Пенс, който поддържа национална възбрана на абортите, съобщи, че Тръмп и други в конкуренцията отстъпват от тази позиция, макар че тя е главен принцип на партията от десетилетия.

Освен това Пенс изрази своето отрицание към сегашната политика на  " негодуванието и недоволството " и съобщи, че страната се нуждае от водачи, които схващат разликата сред " политиката на възмущението и стойностните правила ".

Бившият вицепрезидент даде обещание да възвърне цивилизоваността в обществения живот и изрази вяра, че той ще притегли поддръжката на гласоподавателите.

Това показване на Пенс пред гласоподавателите е неговото първо като разгласен претендент за президент. Той прекара огромна част от последните две години и половина, борейки се с последствията от събитията на 6 януари 2021 година, и се опитваше да дефинира политическото си бъдеще в републиканската партия, която към момента е мощно привързана към Тръмп и се състои от доста хора, които имат вяра в неговите неистини за машинация при изборите през 2020 година и че Пенс може да отхвърли резултатите.

Въпреки това, в изявлението си за Fox News след речта си, Пенс съобщи, че " безусловно ще поддържа претендента на републиканците ", даже в случай че това е Тръмп. В сряда вечер Пенс сподели пред Си Ен Ен, че не има вяра, че Тръмп би трябвало да бъде упрекнат в случая с документите на Мар-а-Лаго, дори в случай че федералните прокурори имат доказателства, че е направил закононарушение.

" Просто се надявам, че ще има метод те да продължат напред без трагичната, фрапантна и разделяща стъпка на покачване на обвиняване против някогашния президент на Съединените щати ", сподели той. Пенс отхвърли да разяснява дали, в случай че бъде определен, ще помилва Тръмп, в случай че Тръмп бъде наказан.

Тръмп не отговори на встъпителната тирада на Пенс.

С влизането на Пенс в конкуренцията, на неговия 64-ти рожден ден, полето на републиканците е значително ясно. То включва Тръмп, който води в ранните изследвания, губернатора на Флорида Рон ДеСантис, който остава втори, бившия дипломат на Организация на обединените нации Ники Хейли, сенатора от Южна Каролина Тим Скот, бившия губернатор на Ню Джърси Крис Кристи и Губернаторът на Северна Дакота Дъг Бъргъм.

Кампанията на Пенс ще изпита апетита на партията за социално закостенял и надълбоко набожен претендент, който подлага на критика популистката вълна, заляла неговата партия при Тръмп. Пенс в доста връзки съставлява опция за възобновяване на партията към консервативните си корени, само че въпросът е дали неговият консерватизъм и набожност ще се отразят позитивно в гласуването.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР